Valmistelut: Nella sai vielä eilen iltaruoan, mutta ei enää aamuruokaa. Palkkana kokeessa oli rasiassa kylmäsavulohen jämät. Toin koiran kehään molemmilla kerroilla lähes suoraan autosta.

Liikkeet: Luoksepäästävyys meni hyvin, siitä kymppi. Paikalla makuussa Nella nousi kerran seisomaan, mutta palasi takaisin makaamaan. Kolme koiraa rivistä ennen Nellaa nousi, ja se taisi olla liikaa häiriötä Nellalle. Nella oli muutenkin tosi levoton maatessaan. Nollille siis makuu.

Yksilöliikkeistä piuhassa seuraaminen oli vielä ihan ok, siitä 7,5. Huomasin jo seuraamisen aikana, ettei koira tule tänään toimimaan. Piuhatta seuraaminen oli syvältä. Koira haahuili ja jätätti ihan omiaan. Sain useasti pyytää koiraa seuraamaan, että se tulisi edes jotenkuten mukana.

Maahanmenossa annoin apua kädellä ja käännyin hitusen koiraan päin, siitä 5,5. Luoksetulossa käänsin yläruumista, kun Nella teki banaanin. Tuomari sanoi, että nyt hän luuli, että mie pyörrynNolostunutLuoksetulo oli muuten hyvä, siitä 8,5. Seisominen meni nollille. Käännyin siinäkin hitusen koiraa kohti ja Nella taisi edetä vähäsen.

Hypyssä jouduin antamaan kaksi istu-käskyä, muuten se oli hyvä. Kokonaisvaikutuyrs seiska, tuomari ei tykännyt, että talutin koiraa pannasta seuraavalle suorituksen aloituspaikalle.

Yhteensä 104,5 pistettä ja rimaa hipoen kolmostulos. Tuomari oli mukava, mutta melko tiukka Taru Torpström.

Laitoin Nellan oman suorituksen jälkeen hetkeksi autoon huilaamaan. Otin sen kuitenkin vielä ulos kokeillakseni liikkeitä. Liikkeet sujuivat hyvin yleisön seassa kentällä, eikä Nella ottanut häiriötä muista koirakoista. Koira oli niiiiin erilainen kuin kehässä ettei voi edes ymmärtää. Kirotut kehänauhat.

Edellisissä kotikokeissa minua ei jännittänyt läheskään yhtä paljon kuin tänään. Ja kokeen edetessä rentouduin lisää. Nellan taitaa olla helpoin toimia kotikentällä, jossa yleensä aina treenataan.

Miulla on siis koira, joka toimii kaikkialla muualla, paitsi kehänauhojen sisäpuolella. Eikä siitä oikein voi syyttää muita, kuin sitä muikkua joka peilistä kurkkii takaisin. Vielää ei se kolmas ykkönen irronnut, mutta katsellaan jos se tulisi vaikka ensikesänäKieli ulkona

Seuraavan kerran kun ei olla kotikentällä kisaamassa, niin otan Nella ajoissa autosta pois, että se saa rauhassa kyllääntyä kisapaikan häiriötekijöihin.