Viime viikolla Nellan kanssa agia. Kahden viikon tauon jälkeen Nella kävi aika lämpöisenä ja rimoja tippui enemmän kun jäi ylös. Se oli kuitenkin yllättävän ohjattavissa ja kuulolla. Täytyy alkaa puuttumaan aina niihin rimojen tiputteluun.

Mietin myös Nellan palkkaamista taistelulla. Miusta se lämpenee siinä liikaa ja keskittyminen kärsii. Tosin korkeemmassa vietissä sillä on enemmän vauhtia. Eilen agia treenatessa Nella lämpeni niin, ettei tekemisestä meinannut tulla mitään. Se tuli komentamaan välillä miua, hyppimään vasten ja napsimaan hihasta.

Rimat kesti kuitenkin paremmin ylhäällä kuin viimeviikolla. Joku tasapaino pitää löytää tuohon palkkaamiseen.

Otettiin eilen kontaktreeniä. Pysäytin Nellan kontaktin loppuun etutassut maassa. Palkkana toimii parhaiten seuraava este. Selvää on, että tarvitaan noin biljardi toistoa, ennen kuin kontaktit alkavat sujua.

Torstaina käytiin tottistelemassa. Lara teki liikkeestä seisomista, hyppyä ja luoksetuloa. Liikkeestä seisomiseen täytyy ottaa uusi käsky ja opettaa se koiralle uudelleen. Tähän asti käytössä on ollut "oota"-käsky. Se toimii pallon kanssa leikittäessä, mutta seuraamisesta Lara painuu aina maahan "oota"-käskyllä. Olen ottanut uudeksi käskysanksi "stop"in. Sitä voi vähän suhista ennakkoon, että koira tietää valmistautua.

Toko hyppy ei oltu ennen otettu. Opeteltiin sitä heittämällä palloa esteen yli. Luoksetulossa Lara varastaa herkästi. Jätinkin sitten kutsumatta luokse ja kävin palkkaamassa koiran.

Nellan hypyt eivät oikein sujuneet. Harjoittelun puutetta. Nella hyppää oikealle vinoon ja kolauttaa herkästi takajat esteeseen. Vein palkan valmiiksi hypyn taakse, jotta hyppy suoristuisi. Seuraaminen ja luoksetulo olivat ihan ok.

Sunnuntaina olin seuran agikisoissa kuuluttamassa. Harmittaa etten ilmoittanut Nellaa kisoihin, kun ykkösillä oli melko helppo rata. Lara pääsi karkeloiden jälkeen tekemään kontaktiesteitä ja keppejä. Puudelilla on oikein kivasti vauhtia ja tahtoa.

Tänään illalla on taas vuorossa agia ja loppuviikosta tottista. Viikonloppuna miulla on tokokoulutusohjaaja-kurssin ensimmäinen osa.