Nella ja Lara kokeilivat eilen herding capability-testiä, eikä kumpikaan läpäissyt sitä. Pienessä pyöröhäkissä olisi pitänyt ohjata neljästi lampaat häkin halki. Nella otti häkistä hirveet paineet, eikä ollut yhtään oma itsensä. Sinikka sanoi, että koira vain puolusti minua lampailta, siis jahtasi lampaita ja pöläytti niitä. Sinikka yritti ohjata Nellaa, mutta se ei suostunut tekemään töitä muille, kun miulle.  
 
Lara ihan oikeasti yritti paimentaa lampaita, mutta mie en osannut sauvan kanssa ohjata koiraa yhtään. Myö Linda Bell sanoi, että Lara yritti, mutta sen suoritus kaatui miun osaamattomuuten. Sinikka yritti ohjata myös Laraa, mutta sekään ei lähtenyt työskentelemään vieraalle, vaan kuikuili kokoajan mihin mami hävisi.  
 
Tuomarin mukaan kummallakaan koiralla ei ole niin paljoa paimennusviettiä, että se menisi tahdon huolehtia miusta yli. Linda kysyi, että onko miun koirat nähneet ennen lampaita. Kun vastasin, että kahdesti niin hän sanoi, "Oh, thats a way too little for an aussie!" Tai jotain sinne päin.  Ihan miusta tuo testi ei palvellut ajatusta taipumuskokeena, sillä siinä olisi ainakin ohjaajan pitänyt tietää mitä tehdä. Täytyy kyllä myös sanoa, että testin läpäissyt briardi ei ollut koskaan nähnyt lampaita saati sitten pyöröhäkkiä. Sillä oli niin vahva vietti, että se lähti tekemään Sinikan kanssa töitä heti.
 
Yhdeksästä koirasta kolme läpäisi testin; briardi, koolie ja aussie Mai.  
 
Jäätiin Paulan kanssa katsomaan myös junior herding-rata, ja se oli oikein kivaa katsottavaa! Rataan osallistui monia rotuja sheltistä pumiin. Kaikkein nopeimmiten radan selvitti sheltti! Todella hienoa työtä tekivät myös kelpie ja työlinjainen bc, jotka molemmat olivat kotonaankin oikeissa töissä.  
 
Kiva reissu, kiitokset siitä Tuirelle Smiley Ja Paulalle kiitokset matkaseurasta!